Com elaborar un pla de màrqueting

Avui en dia és fonamental per a qualsevol negoci l’elaboració d’un pla de màrqueting a mida. Donada la meva experiència com freelancer i emprenedor us vaig a resumir les parts més importants per poder elaborar un pla de màrqueting.

Identifica la teva marca

Saber on et trobes és fonamental per marcar un nou rumb i no anar donant pals de cec. Identificar teva marca, producte i mercat t’ajudarà a conèixer els punts forts del teu projecte o negoci, amb el que podràs orientar el teu nou pla de màrqueting a potenciar-los.

Analitza la competència

Analitzar la teva possible competència t’ajudarà a l’hora d’escollir una estratègia o tàctica a seguir. No es tracta en obsessionar-te amb la competència com un rival a batre, més aviat has de prendre-ho com a exemple de les seves qualitats i millorar els seus possibles defectes.

Marca’t objectius

Marcar-te objectius realistes és una manera de mesurar l’evolució del teu projecte o negoci. També ajuda a conèixer la nostra marca o producte i a posar-nos de peus a terra davant d’uns objectius irreals per excés d’optimisme o pessimisme. Marcant-nos objectius a diversos terminis podrem anar reconduint el nostre pla de màrqueting a bon port.

Captació de clients

Si has realitzat correctament els anteriors passos ja sabràs molt sobre el teu projecte o negoci i sobre els teus competidors. Ha arribat l’hora de passar a l’acció. Hi ha diversos o molts mètodes per a la captació de clients per a la creació d’un model de vendes:

  • Presència en línia
  • Màrqueting de continguts
  • Màrqueting directe tradicional
  • Màrqueting digital en xarxes socials
  • Email màrqueting
  • Publicitat

Recorda incloure el teu pla de màrqueting al teu pla econòmic financer.