Pàgina Web o pàgina de Facebook

Si us heu fet aquesta pregunta, us he de fer saber que, esteu en el lloc correcte per a resoldre els vostres dubtes.

 

WEB vs FACEBOOK

Analitzarem les diferencies entre una pàgina web i una pàgina de Facebook amb els seus avantatges i els seus desavantatges respectivament i acabarem dient les nostres conclusions. Anem al gra:

WEB

En una web ets amo i senyor del seu contingut, imatges, publicacions i tens a les teves mans la forma o manera com vols mostrar aquest contingut. És a dir, tens la possibilitat de destacar sobre la teva competència mostrant o potenciant els aspectes que més desitgis.

També una web ben feta, juntament amb una estratègia de màrqueting elaborada, et permet tenir conversions. Les conversions és el que diuen els comercials de “Tancar la venta”. Per tant, una web pot fer-te les funcions de comercial i ajudar-te a vendre el teu producte i, tot això, amb total llibertat sense haver de complir unes polítiques de privacitat externes (les del Facebook).

Per altre banda també hi ha la part negativa. Una web mal feta i amb un posicionament (SEO) molt pobre pot perjudicar la imatge de la marca o negoci i pot tirar per terra tota la reputació construïda durant anys.

FACEBOOK

De tots és sabut que és la xarxa social per excel·lència. Tens la possibilitat d’arribar al instant a molta gent. Una petita cosa es pot transformar en viral i pot tenir una repercussió de dimensions gairebé desmesurades.

Però no tot són flors i violes… Actualment Facebook ja no ordena cronològicament les publicacions del mur dels seus usuaris i segurament tindràs de recórrer als seus programes d’anuncis i pagar per engegar una campanya potent. Dit això, encara que t’anunciïs et pots trobar que no hi hagi conversions “ventes tancades” des d’aquesta xarxa social i que acabis tenint uns milers de seguidors que no et compren i el dia de demà poden deixar de ser-ho.

Però el pitjor és que no tens via lliure per fer la teva. Facebook té unes normes i polítiques de privacitat que hauràs de complir.

També la teva pàgina de Facebook seguirà unes directrius marcades per ells, per lo tant, estàs molt limitat a l’hora de destacar per sobre de la competència.

CONCLUSIÓ

Fes tant la pàgina del Facebook com la pàgina web i intenta crear sinergies entre elles. Que la pàgina del Facebook capti l’atenció immediata de possibles nous clients però que una pàgina web de suport s’encarregui de “tancar la venta”.